Trends 2023

Bryllupstrends 2023 - Farver, tendenser og bryllupsinvitationer

Så er det igen tid til vores bud på, hvad bryllupstrends for 2023 bliver

Hvilke farver trender? Og hvilke tendenser ser vil bliver store i 2023?
Hvert år kommer vi med vores bud på, hvad årets helt store trends bliver.

Bryllupstrends 2023 Farvetrends og tendenser til bryllupsinvitationer

Bryllupstrends 2023

Så er det igen tid til vores bud på, hvad bryllupstrends for 2023 bliver

Bryllupstrends 2023 – Hvilke farver trender? Og hvilke tendenser ser vil bliver store i 2023?

Hvert år kommer vi med vores bud på, hvad årets helt store trends bliver.

Bryllupstrend 2023 - Grønne nuancer / støvet grøn til bryllupsinvitation

Grønne nuancer

Lad og starte med den største trend for 2023 – Grønne nuancer! Det har været en opadgående tendens i et par sæsoner, men 2023 ser ud til at være året, hvor grøn virkelig slår igennem.

Alt fra støvet grøn, som vi har set meget af de sidste sæsoner i form af olivengrøn og salviegrøn, helt til skovgrøn og mørk grøn.

Vi er også en tendens til, at blomstrede invitationer bliver fravalgt til fordel for invitationer med grene og andet bladgrønt.

Til konfirmation ser vi lysere grønne nuancer, som pastelgrøn og mint. Hvor vi til bryllupper ser de mere afdæmpede og støvede grønne nuancer.

Vi er slet ikke i tvivl i år – Grønne nuancer vil være at finder overalt – Og vi elsker det!

Tone-i-tone

Sarte nuancer af creme, elfenben, sandfarvet og lys brun hitter for tiden, og tendensen ser ud til at fortsætte ind i 2023.

I denne trend er der fokus på enkelthed og på kvalitets materialer. Der er ingen grafik, der tager opmærksomheden, så der stilles høje krav til kvalitet, godt håndværk og lækkert stilrent design.

Det gode, ved denne trend, er, at brudeparret kan skabe sin helt egen sammensætning – Tone-i-tone fungerer nemlig også med andre farver f.eks. nuancer af grøn eller støvet rosa. Vi har endda også lavet smukke tone-i-tone løsninger med guldfolie detaljer.

Mulighederne er mange, men looket kræver et godt design for at kunne virke optimalt. I modsætning til, hvad man kan tro, så er det svært at lave et stilrent design, der virker og har gennemslagskraft – Heldigvis har vi stor erfaring indenfor design.

Bryllupsinvitation - Arched på Genbrugspapir. Bryllupstrend 2023 med konturskårede invitationer og tone-i-tone papir
Genbrugspapir - Bryllupstrend 2023 - Recycled bryllupsinvitation på genbrugspapir med blomsterfrø

Genbrugspapir

Fokus på miljøet er tendens, som vi ser meget af. Vi er de første til at indrømme, at et bryllup aldrig vil være 100% bæredygtigt. Men man kan som brudepar gøre, hvad man kan for, at brylluppet skader miljøet mindst muligt. Og her er en bryllupsinvitation på genbrugspapir et oplagt valg.

Vi har et stort udvalg af genbrugspapir – også noget, der slet ikke ligner, at det er genbrug.

Vi har også vores lækre Bloom papir, der er 100% håndlavet genbrugspapir med blomster- og græsfrø. Det kan plantes efter brug, så kærligheden bliver ved med at blomstre – jeg indrømmer, at den catchphrase er lidt fløde, men det er da sejt, at man kan plante det. Vejledningen på plantning af Bloom papir finder du her.

Hvis genbrugspapir er vigtigt for jer, så har vi et stort udvalg og er klar til at hjælpe jer med at finde den rigtige løsning!

Fokus på tekstur

Denne bryllupstrend 2023 hænger sammen med de to tidligere trends.

Når vi vælger at gå tone-i-tone, stiller det rigtig høje krav til materialerne. Det er dem, der skal skaber interessen.

Én af måderne, at skabe tekstur på, er at bruge genbrugspapir, som oftest har en lidt grovere struktur i papiret. 

Guldfolie eller sølvfolie kan også bruges fra en kontrast til mere rustikt genbrugspapir i en pocketfold.

Samme fokus på tekstur kan skabes ved f.eks. af bruge vores akvarelpapir, som har en rigtig lækker overflade, som både er smuk at se på og interessant at have i hænderne.

Man kan også skabe tekstur og et taktilt element ved hjælp at tilbehør til invitationer. F.eks. kan silkebånd bare noget helt unikt.

Silkebånd 100% ren silke til bryllupsinvitationer
Bryllupsinvitation - Arched - Bryllupstrend 2023 med konturskårede invitationer i grønne nuancer

Konturskåret

Den kvikke læser har nok allerede gættet denne trend – Den konturskårede!

Vi har på det sidste haft mange forespørgsler for konturskårede invitationer, menukort og ikke mindst skilte.

Det har vi selvfølgelig lyttet til – og har lavet en ny designlinje, Arched, der kommer på webshoppen i december 2022. Vi har specialdesignet en pocket, der passer perfekt til bryllupsindbydelsen og tillægssiderne.

Konturskårede invitationer er mere uformelle og lidt mere boheme i udtrykket i forhold til en standard A5. Mulighederne er uendelige! Der kan leges med former og farver, matchende eller kontraster.

Vi anbefaler at holde sig indenfor én bestem farvegruppe, så det ikke løber løbsk – Måske med en kontrastfarve i samme farvegruppe. Ellers er dette den perfekte løsning til en tone-i-tone invitation, der bestemt ikke er kedelig.

Pocketfolds

Sidst men bestemt ikke mindst – Pocketfolds. De går ingen steder og slet ikke i 2023, hvor der er stor efterspørgsel. Og det kan vi også forstå. Det er den perfekte løsning, hvis man gerne vil have mange informationer sendt ud til sine gæster på en overskuelig måde.

Vores mest populære kombination for tiden er akvarelpapir til invitation og tillægssider og selve pocketfolden i vores genbrugspapir Fleck. Det er et meget skandinavisk udtryk og ikke alt for formelt. Det er en invitation, som man ikke går galt med.

Men en pocketfold kan man også lege lidt med tilbehør og farvesammensætninger, men selve tryksagerne indeni holdes neutrale på hvidt eller elfenbensfarvet papir, så det er letlæselig for gæsterne.

Husk, at en pocketfold ikke er en erstatning for en kuvert, den er åben i toppen, så en kuvert er stadig nødvendigt.

Bryllupsinvitation Foliage med brudeparrets navne på akvarelpapir med brun tekst i pocketfold lavet af genbrugspapir

Bryllupstrends 2023 – En sidste bemærkning

Husk, at trends kommer og går. Det vigtigste er, at I som brudepar vælger den rigtige invitation til jer – det er nødvendigvis ikke det bedste at gå efter, hvad der trender.

Vær tro mod jer selv og jeres unikke bryllup! Der er ikke nogen forkerte farver eller stile, så længe, at der passer til netop jeres bryllup. Så hvis I slet ikke kan lide grøn, så skal I på ingen måde tvinges ind i en grøn invitation, fordi moden siger, at det er trendfarven i 2023. Vi kan hjælpe jer med at lave personlige invitationer, der passer til jer. Det er det, vi er her for. Vores blogindlæg om trends skal ses som en inspiration – ligesom et butiksvindue. Men følg altid jeres egen mavefornemmelse og stil!

Hvis I gerne vil have lidt ekstra hjælp til at finde jeres perfekte invitation, så er I velkommen til at booke et møde med os. Vi ved godt, at det kan føles som en jungel. Derfor er vi her altid for at hjælpe og guide jer igennem.

Følg os på vores sociale medier for mere inspiration og tips til jeres bryllup.

Den Røde Tråd

Alle taler om den, men hvad er den røde tråd? Og hvad kan den? Skab en stemning helt fra invitationen, til festen er slut og gæsterne har tømmermænd

læs mere